Wednesday, 17 August 2011

belajar mnjd blogger yg best(blogger yg bru nak up)

bismillahirrohmanirrohim..

        yg dihormati tuan pngerusi mjlis dan sahabat2 blogger, entry hari adalah tentang belajar bagaimana menjadi blogger yg best. arakian,entry ini amat ssuai kepada blogger2 yg baru nak up,sperti diri gua ini.tuan2, mnjd blogger sbenarnya bknlah satu prkara yg mudah sperti sbjek sejarah tu. stelah belajar dgn kawan hri tu,bru lah gua dpt mnilai btapa rumitnya utk maen blog. sapa ada blog dya taw la no. blambak2 bersepah2 bnda yg nk kna sign-up smpai lengoh tulang cnonot dibuatnya,bahkan tulang sumsum apatah lg..tp smua itu tetap diharungi walaupon laluannya agak berliku2 tetapi tiada duri,smuanya disebabkan oleh prasaan minat yg sparuh dalam..


        utk mnjd blogger yg best,kta tidak boleh malu. hal ini agak rumit sdikit krana gua agak pmalu hahaha,nmun gua buang prasaan itu dlm tabung masjid. dan gua byk blajar dr sahabat segosip gua sejak dlu,iaitu cik som(bkn nma sbenar)..ciksom byk mmberi dorongn kpd gua d dlm dunia blogger yg bwarna warni ini. antara kata2 ciksom ialah "seorang blogger mesti buat muka kering,muka kering yg bermaruah" tq ciksom,u r the best.

        sterusnya utk mnjd blogger yg best,mestilah mnyediakan entry yg berkualiti bak kata pepatah ciksom"yg pnting kualiti entry,bkn kuantiti entry"..bru lah blog mnjd hebat dan mashur d kca lettop anda,pehhhh. nmun xsmestinya seorg blogger itu perlu mnydiakan entry stiap hari.  letih la lagu tu klau hari2 baek gua letak jwtan,byk lg bnda gua bolih buat sperti pergi mmbayar zakat ftrah atau mmbersihkan tanah kuburan utk hri rya nnt . wohaa.

         jd bgitulah sdikit sbanyak yg tlah gua blajar stelah mnceburi bidang ini.dharap dpt mmberi mnfaat sikit2. mngkin entry ne xbrapa sempoy sgt,gua sndri rs pon mcm dh ntah hapa2 jaa. tp gua terpaksa post jgk,pasal gua dh tulis pnjg broo,lenguh hbes nee jari gua yg gebu ne,xkan nk pdam pulakkk. ikut lu la nk kata apa kan. tp! lpas ne gua rasa gua akan masukkn isu2 smasa yg brmain d fikran gua,ne bru prmulaan bro,knapa tgk gua mcm tu?mcm xpuas hati,sial la pui. brgurau bang. so kpd blogger2 baru d luar sna,sila takenote isi penting dr karangn gua ne haha.
smoga maju jaya bloggers!

ingat tagline gua: wa bkn sasau,wa cuma kpala kacau.

         

        

5 comments:

wany azmy said...

welcome2...selain 2 awk pn kena rajin beramah mesra dgn para oti blogger...sbb tarikan dorg tinggi...wani pn bwu bpe bulan join this club...susah sbenarnye nk promote blog kita n nk bgtw atu dunia tentang kewujudan blog kita...dah mcm amik kos marketing plak...nk wt market...apapun all the best!...wani follow u :)

syakirul in blog said...

herm tulah,ramai gila blogger2..haha terpksa muka tebal bla dh join blog ne,tp bila kta berbloging scara jjur,insyaAllah tiada tohmahan yg dtg. papa pon thanx waniee for support. slamat brbuka wohaaa

difficult easy. said...

wahhh! tips! good luck. hehe. :)

syakirul in blog said...

hihih tips yg bernas!

Ali The Blogger said...

gua dah rase beb! cket lg nak muntah semalam...tp tak putus asa,akhir nye...gua pOm ade blOgg sudah....hehehe